Britanija hoće da oduzme državljanstvo Asadovoj supruzi

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAPredsednik Sirije Bašar Asad sa suprugom Asmom na ulici u Parizu
Predsednik Sirije Bašar Asad sa suprugom Asmom na ulici u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi britanskog parlamenta pozvali su Ministarstvo unutrašnjih poslova da oduzme državljanstvo supruzi sirijskog predsednika Bašara el Asada jer je deo sirijske „propagandne mašinerije“, prenose lokalni mediji.
Napad hemijskim oružjem u Idlibu, Sirija - Sputnik Srbija
Istraga o hemijskom napadu u Siriji najkasnije 22. aprila

List „Sandej tajms“ navodi da je ovaj zahtev u subotu uveče poslat Ministarstvu unutrašnjih poslova.

„Došlo je vreme da krenemo na (predsednika) Asada na sve načine, uključujući i ljude poput gospođe Asad, koja je u velikoj meri deo propagandne mašinerije koja je počinila ratne zločine“, izjavio je Nadim Zahavi, konzervativni poslanik koji sedi u Odboru za spoljne poslove donjeg doma britanskog parlamenta.

Predlog je izazvan nedavnom izjavom Esme el Asad na društvenim mrežama, kao što su Instagram, Fejsbuk i Telegram, nakon što je više od 80 osoba navodno ubijeno u sirijskoj provinciji Idlib prošle nedelje u incidentu sa hemijskim oružjem. Ona je okrivila Zapad, koji je za hemijski napad optužio Damask, za širenje dezinformacija o tom pitanju.

Sirijska vlada odbacila je navode o svojoj umešanosti u incident u Idlibu, rekavši da nikada ne bi napala civile i tvrdeći da Damask nema takvo oružje od 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala