Bezumni napad na izbegličku kolonu u Alepu, 70 mrtvih (video, foto)

© AP Photo / Thiqa NewsTerostički napad na kolonu izbeglica u Alepu
Terostički napad na kolonu izbeglica u Alepu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vozila hitne pomoći s ranjenima u terorističkom napadu u oblasti Rašidin stigla su u gradske bolnice Alepa, saopštio je izvor.

„Uspeli smo da se dogovorimo. Teritoriju koju kontrolišu ekstremisti napustila su vozila s ranjenim žiteljima Fue i Kefraje, deo njih već je smešten u gradske bolnice“, naveo je izvor. 

Prema njegovim rečima, u zamenu za ranjenike sirijska vojska je propustila pet autobusa s ekstremistima i članovima njihovih porodica iz Alepa ka Rašidinu.

Očekuje se da će evakuacija civila i izvlačenja ekstremista biti završena kasno večeras. 

U jakoj eksploziji u oblasti Rašidin, koja je odjeknula nedaleko od autobusa s evakuisanim žiteljima sirijskih naselja Fua i Kefraja, poginulo je više od 70 ljudi, a više od 130 je ranjeno. Eksploziju je, prema navodima izvora iz Alepa, izazvao terorista-samoubica koji je bio u obližnjem automobilu.

Iračka vojska - Sputnik Srbija
Stratezi za ujedinjenje sirijske i iračke vojske

Među poginulima je mnogo žena i dece koji su u momentu eksplozije bili u autobusima.

Automobil koji je vozio terorista-samoubica približio se koloni pod izgovorom da prenosi hranu.

Naoružani ekstremisti u oblasti Rašidin oko Alepa zabranjuju izvoženje ranjenih u terorističkom napadu na teritoriju koja je pod kontrolom sirijske armije, saopštio je izvor iz Alepa. 

​Prethodno je saopšteno da je u oblasti Alepa odjeknula eksplozija pored autobusa s evakuisanim žiteljima koji su stigli iz šiitskih naselja Fua i Kefraja.

Vlada Sirije postigla je ranije s ekstremistima dogovor o evakuaciji žitelja opkoljenih naselja Fua i Kedraja. U petak je kolona od 75 autobusa stigla u Alep. Prevezeno je oko 5.000 ljudi iz ovih naselja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala