Momo Kapor, lično

Orbita kulture 15.04.
Pratite nas
U Beogradu je dodeljena književna nagrada „Momo Kapor“, organizovana je i izložba „Momo, par lui meme“, u Domu Vojske, a da je ovaj veliki crtač i skitač, šarmer i boem i dalje prisutan u gradu koji je voleo i koji ga je voleo.

Za emisiju „Orbita kulture“ svedoče njegovi prijatelji, pesnik Matija Bećković, glavni urednik SKZ-a Dragan Lakićević i piščeva supruga Ljiljana Kapor.

U sedmici za nama u valjevskoj Modernoj galeriji organizovana je najveća izložba Ljube Popovića, koja posetiocima iz cele Srbije i poštovaocima dela ovog izuzetnog umetnika omogućava prvi put gotovo kompletan uvid u Popovićev opus, od ranih dela do onoga što je stvarao do samog kraja. Kroz izložbu i o značaju ove postavke za slušaoce Sputnjika govori istoričarka umetnosti iz Moderne galerije Marija Đurić.

O muzici koju danas sluša, svira i stvara, uoči beogradskog koncerta, za Sputnjik govori ekskluzivno iz Skoplja proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

Slušajte nas i saznajte nešto i o novim zanimljivim knjigama, među kojima je i „Rusofobija“ koji ju napisao švajcarski publicista Gi Metan, a objavile su je ovih dana „Akademska knjiga“ i „Informatika“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala