SAD: Rusija se mešala u izbore u Crnoj Gori

© AP Photo / Mandel NganBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bela kuća raspolaže informacijama da se Rusija mešala u parlamentarne izbore u Crnoj Gori, izjavio je visokopostavljeni zvaničnik iz Vašingtona.

„Veoma smo zabrinuti zbog mešanja Rusije u izbore koji su održani u Crnoj Gori u oktobru, između ostalog i zbog poruka koje su stizale o tome da je planiran napad na vladu“, rekao je on.

Zvaničnik iz Bele kuće, međutim, ničim nije argumentovao svoje optužbe.

Crna Gora - Sputnik Srbija
Crna Gora namerava da zatraži pritvor za ruskog državljanina

On je takođe rekao i da će Bela kuća nastaviti da pruža podršku crnogorskoj vladi kako bi se sprovela istraga vezano za taj incident.

Na dan glasanja, 16. oktobra prošle godine, Crna Gora je objavila da je došlo do pritvaranja 20 građana Srbije pod sumnjom da su pripremali teroristički napad i puč. 

U decembru su crnogorske vlasti objavile međunarodnu poternicu Interpola za državljanima Rusije Eduardom Širokovim i Vladimirom Popovim, kao i državljanima Srbije Predragom Bogićevićem, Milošem Jovanovićem i Nemanjom Ristićem pod sumnjom da su pripremali državni udar. 

Specijalno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je da je Širokov osumnjičen i za planiranje atentata na bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala