Nemačka odobrila izgradnju „Severnog toka 2“

© AP Photo / Michael SohnNemački parlament Bundestag, Berlin
Nemački parlament Bundestag, Berlin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački parlament podržao je projekat gasovoda „Severni tok 2“ i smatra da njegova izgradnja ne bi trebalo da se potčinjava zakonodavstvu Evropske unije, izjavio je predsednik Komiteta za ekonomiju i energetiku nemačkog Bundestaga Petar Ramzauer.

„Ruski gas će igrati izuzetno važnu ulogu u smanjenju korišćenja uglja u proizvodnji struje prilikom prelaska Nemačke sa nuklearne energije“, rekao je on.

Cevi za gasovod Sverni tok - Sputnik Srbija
EU više ne smeta „Severni tok“

Realizujući taj projekat, kako je rekao, biće povećana količina gasa koja se doprema u Nemačku, sa 55 do 110 milijardi kubnih metara gasa godišnje, što je jednako potrebama zemlje.

Ramzauer je takođe prokomentarisao i treći energetski paket EU, koji ne dozvoljava jednoj te istoj kompaniji da se bavi i eksploatacijom i transportom gasa, rekavši da se ta regulativa odnosi isključivo na gasovod koji se nalazi na teritoriji EU, a ne na onaj deo koji ide po dnu Baltičkog mora.

„Postoje brojni protivnici ovog projekta, počev od Istočne Evrope i Evropske komisije, pa sve do SAD. Međutim, oni se vode političkim motivima, a ne ekonomskim“, istakao je on.

Nemački političar je takođe rekao da se i pojedine nemačke partije protive izgradnji ovog projekta, poput „Zelenih“, ali sve ostale frakcije podržavaju „Severni tok 2“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala