Moskva: Obnovićemo sporazum o izbegavanju incidenata sa SAD

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaViktor Ozerov: Mora se obratiti pažnja na sve korake koji vojnu infrastrukturu približavaju našim granicama
Viktor Ozerov: Mora se obratiti pažnja na sve korake koji vojnu infrastrukturu približavaju našim granicama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sporazum o izbegavanju incidenata u Siriji, koji je Rusija potpisala sa SAD, biće obnovljen 12. aprila, nakon što Ministarstvo odbrane dobije odgovarajuću direktivu od predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je šef Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Viktor Ozerov.

Kako je rekao, po svemu sudeći Vašington je inicirao da se ovaj sporazum obnovi.

Šefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov i Tilerson: Nakon pregovora se mnogo bolje razumemo (video)

„Smatram da je to korak Vašingtona ka uspostavljanju dijaloga sa Rusijom“, ocenio je senator i dodao da je Rusija uvek isticala važnost saradnje u tom smeru.

Ozerov je rekao i da je spremnost Vašingtona da vodi dijalog sa Rusijom nakon raketnog napada na sirijski aerodrom pozitivan korak ka uspostavljanju bilateralnih odnosa.

„Susret ruskog predsednika Vladimira Putina sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom nam govori o tome da su pregovori šefova diplomatija bili konstruktivni i da su se nakon toga pojavile određene dodirne tačke, inače nikakvog susreta sa Putinom ne bi bilo“, naglasio je on.

Ruski političar je takođe rekao da su SAD smekšale svoj stav kada je reč o odgovornosti Damaska za hemijski napad u Idlibu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala