Tilerson stigao u Moskvu: Sastanak sa Putinom nije planiran

© AFP 2023 / Pedro PardoAmerički državni sekretar Reks Tilerson
Američki državni sekretar Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni sekretar SAD Reks Tilerson doputovao je u Moskvu gde će se sastati sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom. Avion je doleteo na aerodrom Vnukovo u 16.38 po lokalnom vremenu.
Američki državni sekretar Reks Tilerson tokom posete kineskog predsednika Si Đinpinga SAD - Sputnik Srbija
Tilersonov ultimatum Rusiji: Stanite uz SAD, ili uz Iran

To je prva poseta novog američkog rukovodstva. Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova izrazili su nadu da će pregovori biti konstruktivni i da će se razmatrati pitanja Sirije, Libije, Severne Koreje i Ukrajine, kao i da će biti reči o bilateralnim odnosima.

Tim povodom se oglasio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da sastanak Tilersona i ruskog predsednika Vladimira Putina zasad nije planiran.

Inače, Tilerson je nešto pred put za Moskvu objavio ultimatum Rusiji kojim od Moskve traži da se svrsta na stranu SAD i zemalja koje o Siriji imaju isto mišljenje kao Vašington, u suprotnom će biti u savezu sa tom grupom.

Uoči dolaska Tilersona, mediji su javili da se na delu aerodroma Vnukovo u Moskvi, na koji je trebalo da sleti avion sa Tilersonom, pojavio crni dim, za koji se pretpostavljalo da je od zapaljene trave.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala