Drama u Dortmundu: Tri eksplozije kod autobusa Borusije, povređen igrač

© AP Photo / Carsten LinhoffAutobus Borusije
Autobus Borusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
U tri eksplozije, nedaleko od autobusa u kojem su bili fudbaleri Borusije, povređen je igrač tog kluba, Mark Bartra, javljaju nemački mediji. Utakmica sa Monakom pomerena je za sredu. Iz policije ističu da je reč o ciljanom napadu, ali da nema naznaka šta je bio motiv tog čina.

Portparol policije Severne Rajne-Vestfalije Gunar Vortman rekao je agenciji Asošijeted pres da su se dogodile „tri eksplozije“ u blizini klupskog autobusa, kada je prevozeći igrače napuštao hotel i krenuo ka stadionu, gde je trebalo da se igra utakmica sa Monakom u Ligi šampiona.

Od siline, pukla su stakla na autobusu, lakše je povređen je defanzivac "milionera" Mark Bartra, koji je već pušten na kućno lečenje, javlja dopisnik RTS-a. Njemu su povređene ruka i šaka.

Bild je naveo da se eksploziv nalazio u žbunju sa desne strane autobusa, na desetak kilometara od stadiona.

Kako ističe dopisnik RTS-a, iz policije ističu da je reč o ciljanom napadu, ali da ne postoji ni naznaka šta je bio motiv napada.

​Uefa je odlučila da odloži utakmicu, koja je trebalo da počne u 20.45. Kako prenosi Rojters, utakmica će se odigrati sutra sa početkom u 18.45.

Navijači Monaka su na stadionu uzvikivali „Borusija, Borusija“.

U međuvremenu, fudbalski klub Borusija iz Dortmunda pokrenuo je akciju kako bi obezbedio prenoćište onim navijačima Monaka koji nisu planirali da ostanu u Dortmundu posle utakmice, koja je trebalo da se odigra večeras u Nemačkoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala