Predstavnici opozicije napustili sednicu RIK-a

© Tanja ValičPonovno prebrojavanje glasova u Republičkoj izbornoj komisiji.
Ponovno prebrojavanje glasova u Republičkoj izbornoj komisiji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici dela opozicije napustili su sednicu Republičke izborne komisije (RIK), nezadovoljni što se nije glasalo o njihovom predlogu da se izvrši uvid u glasački materijal sa svih biračkih mesta.
Glasanje na sednici Republičke izborne komisije - Sputnik Srbija
Otvoreni džakovi u RIK: Sporna četiri listića, ne 793

Sednicu su napustili članovi RIK-a iz izbornih štabova Vuka Jeremića, Saše Jankovića, Pokreta „Dosta je bilo, Dveri, Stamatovića, kao i stalni članovi DS-a i SDS-a.

Prethodno je zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta zatražila da se izvrši uvid u kompletan izborni materijal sa svih izbornih mesta.

„Kako ćemo objasniti zašto smo otvorili birački materijal sa samo dva biračka mesta“, zapitala je ona.

Njen predlog da se to stavi na glasanje predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević nije usvojio, jer je rekao da je prva tačka dnevnog reda zaključena, i poručio da je trebalo svoj predlog da stavi na glasanje na početku sednice, kada je bilo reči o usvajanju dnevnog reda.

RIK je danas obavio ponovno brojanje glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u Novom Pazaru, na osnovu tvrdnji štaba Saše Jankovića da je na tim biračkim mestima skoro 800 glasova „dodato“ Aleksandru Vučiću, a brojanjem je utvrđeno da su sporna samo četiri glasa.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala