Moskva: Džonsonovo otkazivanje posete pokazuje neznanje o dešavanjima u Siriji

© AFP 2023 / JOEL SAGETMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka da se otkaže poseta britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona Moskvi pokazuje osnovno nerazumevanje Londona za ono što se dešava u Siriji, navodi se u komentaru Odeljenja za informacije Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson na Minhenskoj konferenciji - Sputnik Srbija
Džonson otkazao posetu Moskvi

Rusko Ministarstvo podsetilo je da je britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Džonson odlučio da ne ide u posetu Moskvi 10. aprila, kako je i planirano, pod izgovorom „fundamentalne promene situacije u vezi sa događajima u Siriji“.

„Sudeći po Džonsonovim izjavama, on trenutno ima druge prioritete — razmatranje sa partnerima iz ’sedmorke‘ situacije u Siriji i ruske podrške Asadovom režimu. U pitanju je osnovno neshvatanje ili neznanje o onome što se dešava u Siriji, o naporima Rusije da reši krizu, kao i principijelnom smislu diplomatije“, navodi se u saopštenju u vezi sa otkazivanjem posete.

Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da je bilo predviđeno da tokom posete Džonsona Moskvi strane razgovaraju o međunarodnim problemima i stanju rusko-britanskih odnosa, koje je „u suštini britanska strana dovela do bezizlazne situacije“.

„Odluka o otkazivanju Džonsonove posete Moskvi još jednom potvrđuje sumnje u dodatni značaj razgovora sa Britancima, koji o većini gorućih problema današnjice nemaju svoju stav i koji nemaju stvaran uticaj na tok međunarodnih poslova i ostaju ’u senci‘ svojih strateških partnera. Ne smatramo da je nama dijalog sa Londonom potreban više nego njima“, zaključuje se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala