Američki senatori predložili formiranje tribunala o Siriji

© PixabayAmerički Senat
Američki Senat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senatori predstavili su nacrt zakona o „hibridnom tribunalu“ o Siriji, navodi se u materijalu koji su objavili njegovi autori.
Ministarstvo finansija SAD u Vašingtonu - Sputnik Srbija
SAD pripremaju nove sankcije Siriji

„Hibridni tribunal znači privremeni krivični sud koji će obuhvatati lokalne i strane advokate, sudije i druge stručnjake, u kojem će se suditi onima koji su osumnjičeni za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i genocid“, navodi se u dokumentu pod nazivom Zakon o odgovornosti za ratne zločine 2017. u Siriji.

Kako je objasnio jedan od autora zakona senator Marko Rubio, inicijativa bi trebalo da „obezbedi odgovornost za kršenje ljudskih prava nad nedužnim Sirijcima“.

Autori dokumenta, među kojima su predstavnici obe partije, predlažu da američki državni sekretar, zajedno sa drugim federalnim agencijama, prouči mogućnost stvaranja „mogućeg prelaznog pravnog mehanizma za Siriju (uključujući hibridni tribunal)“. Predlog zakona takođe predviđa podršku subjektima koji obavljaju funkcije kao što su potraga za osumnjičenima za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, genocid, prikupljanje, evidentiranje i zaštita dokaza o njihovim zločinima i zaštita svedoka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala