Ronioci Pacifičke flote izveli vojne vežbe na istoku Rusije (video)

© Foto : screenshotRonioci
Ronioci - Sputnik Srbija
Pratite nas
U vojnim vežbama učestvovalo je više od hiljadu mornara. U uslovima bliskim borbenim, crne beretke su odradile ronilačke zarone, pucale iz različitog oružja i upravljale najsavremenijom tehnikom.

Diverzantske i izviđačke jedinice uslovnog neprijatelja prodrle su u vode Zaliva Petra Velikog u blizini jedne od baza Pacifičke flote. Alarmiran je protivdiverzantski odred. Borci su morali da pronađu i zadrže nepozvane goste koji su već uspeli da postave plutajuće mine. Specijalne pomorske jedinice uništile su ih pomoću lažnog punjenja.

Na osnovu istraživačkih podataka, mornari su odredili približnu oblast u kojoj bi mogli da se nalaze neprijateljski ronioci. Za borbu je pripremljen raketni bacač namenjen za uništavanje ljudstva pod vodom. Svetla na površini omogućavaju praćenje paljbe.

Zadatak čamaca „Gračonok“ je protivsabotažna odbrana. Maksimalna brzina tog čamca je oko 50 kilometara na čas, što je dovoljno da se vojnici vodenim putem operativno prebace u oblast u kojoj se sprovode operacije. Osim toga, taj čamac može samostalno da se bori protiv diverzanata, jer ima najsavremeniju tehničku opremu.

Gardijska raketna krstarica Varjag na Bosforu. - Sputnik Srbija
Vojne vežbe: Ruska mornarica uništila „Crnu rupu“

Pod vodom su se specijalci suočili sa uslovnim diverzantima koji su pokušali da se sakriju. U takvim slučajevima koristi se specijalno oružje — podvodni pištolji i automati.

Vojnici sa maskama nisu posebno pričljivi. Veliki broj oružja i elemenata za obuku morskih specijalaca je tajna. Oni ne mogu da daju svoja imena i prikazuju lice, jer svaki od njih predstavlja ozbiljnu pretnju za uslovnog protivnika.

I ovoga puta grupa je uspešno izvršila sve zadatke: odbijen je napad diverzanata, a podvodno sklonište je minirano i dignuto u vazduh.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala