Gojkovićeva: Parlament će početi sa radom čim se steknu uslovi

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednica Skupštine Srbije Maja Gojković
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će Parlament početi sa radom čim se za to steknu uslovi, a proteste koji se dešavaju prethodnih dana ocenila je kao političke.

Gojkovićeva je rekla da je zahteve učesnika protesta videla na društvenim mrežama i to kod Bojana Pajtića, koji se, kaže, posle godinu dana setio da je poslanik.

„Sad vidim da je on student i da se pridružio nekakvim protestima, vidim Jelenu Karleušu, ne mogu da pratim društvene mreže da vidim ko sve od njih studira, a ko ne studira“, kazala je Gojkovićeva.

Kako je rekla, očekuje da se svi uozbilje, da ti protesti dobiju neki zakonski legalitet i legitimitet, da se u Srbiji i Beogradu nastavi sa radom i da Parlament može da funkcioniše.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković - Sputnik Srbija
Majin autogol u Vučićevoj mreži

„To je politički skup, ima političke zahteve. O svim tim zahtevima možemo da razgovaramo u Parlamentu, nikakav problem nije. Postoji procedura, nešto napišeš, pošalješ u Parlament, zakaže se sednica, otvori se rasprava i glasanje i vidi se ko ima većinu“, rekla je Gojkovićeva.

Ona je dodala da, što se nje tiče, nije problem da Parlament nastavi sa radom.

„Nije nikakav problem, ja odmah danas mogu da počnem, tu sam, radim, po ceo dan sam u Beogradu. Čim mi kažu da žele da rade posao zbog kojeg smo izabrani, ja počinjem“, rekla je Gojkovićeva.

Upitana šta ako se protesti nastave i da li Parlament neće raditi zbog toga, Gojkovićeva je kazala da trenutno nema uslova i da se trenutno dešavaju politički protesti koji nisu prijavljeni i nisu u skladu sa zakonom, te da će rad biti nastavljen kada se za to stvore uslovi.

Gojkovićeva je podsetila da su izbori za predsednika za građane završeni u noći kad je proglašen rezultat i istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Izbori se ponavljaju u nekoliko izbornih jedinica 11. aprila, onda će se proglasiti konačni rezultati. Molim sve da poštuju izbornu volju građana Srbije, da poštuju one koji su izašli na izbore i da sve što imamo da kažemo uvedemo u institucije i demokratske tokove“, rekla je Gojkovićeva.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala