Gujonova humanitarna organizacija obnovila tri škole na KiM

© "Solidarnost za Kosovo" "Solidarnost za Kosovo" obnavlja škole na KiM
Solidarnost za Kosovo obnavlja škole na KiM - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ obezbedila je više od 110.000 evra za obnovu tri škole na Kosovu i u Metohiji.

Prikupljena sredstva bila su namenjena za adaptaciju krovova, zamenu stolarije i obnovu električne instalacije, uvođenje centralnog grejanja i izgradnju sanitarnog bloka. Projektom su bile obuhvaćene škole u Gornjoj Bitinji kod Štrpca i u Crepulji kod Zubinog Potoka. Takođe je renoviran Dom za osobe sa posebnim potrebama u Gračanici koji je jedini takve vrste za Srbe na Kosovu. 

© "Solidarnost za Kosovo" "Solidarnost za Kosovo" obnavlja škole na KiM
Solidarnost za Kosovo obnavlja škole na KiM - Sputnik Srbija
"Solidarnost za Kosovo" obnavlja škole na KiM

„Za nas je važno da renoviramo škole zato što smatramo da je znanje ono što je najpotrebnije deci, znanje niko ne može da im oduzme i jer će znanjem deca postati odrasle, odgovorne osobe, što je suštinski važno svakom čoveku. Nastavićemo ubuduće da renoviramo škole i već u septembru krećemo ponovo sa obilaskom škola širom Kosova i Metohije“, naglasio je Arno Gujon, osnivač i direktor francuske NVO „Solidarnost za Kosovo“.

U saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom, koja je pratila odvijanje radova, renoviranje je započeto u novembru prošle godine, a završeno je krajem marta.

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ je u prethodnih pet godina ukupno renovirala 27 škola širom Kosova i Metohije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala