Hodžaj: Srpski predlog o zajedničkom tržištu je antievropski

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLEnver Hodžaj
Enver Hodžaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predlog Beograda o uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta je antievropski, a njegov cilj je da se uspostavi dominacija regionalnim tržištem i proširi ruski uticaj na Balkanu, tvrdi kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj.

„Kosovo je protiv ’neojugoslavizma‘, modela koji je u prošlosti propao i vodio do nasilnih sukoba. Evroatlantski put je jedina opcija“, napisao je Hodžaj na svom nalogu na Tviteru, prenosi prištinska „Gazeta ekspres“.

​Portal navodi da je ova izjava usledila tri nedelje nakon samita premijera Zapadnog Balkana koji je održan 16. marta u Sarajevu, kada je Srbija uz podršku drugih država uključujući Albaniju, izrazila želju o zajedničkom tržištu.

​Kosovski premijer Isa Mustafa juče je objavio na Fejsbuku da smatra da je za Kosovo neprihvatljiva ideja o zajedničkom tržištu zapadnog Balkana i na svom nalogu na toj društvenoj mreži naveo da Kosovo treba da odbaci takvu ideju.

„Mi smo razmotrili sve aspekte i ekonomske argumente, kao i političke integracije povezane sa ovom inicijativom, i složili se da takvo tržište nije od interesa za Kosovo i da bi tu ideju trebalo odbaciti“, naveo je Mustafa.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala