Srbija premijera dobija u prvoj polovini juna?

© Sputnik / Radoje PantovićVlada Republike Srbije
Vlada Republike Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar policije Nebojša Stefanović očekuje da će već u prvoj polovini juna Srbija imati novog premijera, ali nema informaciju ko će to biti i kaže da je ta odluka na novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Očekujem u prvoj polovini juna da će biti sednica Skupštine Srbije na kojoj će takva odluka biti doneta. Najvažnije je za građane Srbije da Vlada Srbije potpuno funkcioniše do tada“, naglasio je Stefanović za televiziju Pink.

Upitan da li očekuje da će u vladi sedeti novi ministri, on je rekao da se tim ne bavi, te da nije važno da li će biti novi ili stari — već da rade.

Novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pobeda čista kao suza, vlada za dva meseca (video)

„Niti sam ja rođen u fotelji, niti sam nezamenjiv i nesmenjiv. Ako treba da obavljam posao ministra policije — obavljam, ako treba neko drugi, sasvim je u redu. Nije nam fotelja dedovina. Svako od nas ima priliku da radi, da pokaže ono što može“, istakao je ministar.

Ko će biti novi premijer, kako kaže, zavisi od novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodaje da je uveren da će on, kome god bude poverio mandat za sastav nove vlade, učiniti to u najboljem interesu građana.

„Izgradnja institucija, izgradnja države koja pravi partnere, jeste nešto što je važnije za građane Srbije od bilo kakvih spekulacija, a verujte da takva odluka nije doneta“, rekao je Stefanović.

I predsednica Parlamenta Maja Gojković je gostujući na RTS-u rekla da očekuje da u junu Srbija dobije novog premijera.

Gojković je pojasnila da novoizbrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić 31. maja treba da položi zakletvu pred Narodnom skupštinom, jer je to datum kada je i Tomislav Nikolić pologao zakletvu.     

Upitana o mogućem rešenju za novog premijera, Gojkovićeva je rekla da će sigurno biti političkih konsultacija kako bi on, kako je navela, od 1. juna imao jasnu sliku ko to može „zajedno sa predsednikom da nastavi ovaj reformski kurs koji je Srbija izglasala“.    

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala