Rusija ne može da utiče na Pjongjang sve dok Amerika provocira

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaViktor Ozjorov
Viktor Ozjorov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne može da iskoristi svoj uticaj na Severnu Koreju kada je reč o nuklearnom programu sve dok SAD ne prestanu sa provokacijama u blizini njenih granica, izjavio je šef Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta federacije Rusije Viktor Ozjorov.
Vojnici južnokorejske artiljerije stoje ispred raketa zemlja-zemlja Hjunmu na aerodromu Sengnam u blizini Seula. - Sputnik Srbija
Južna Koreja u punoj borbenoj gotovosti zbog nove rakete Pjongjanga

On je precizirao da pod provokacijama smatra organizovanje vojnih vežbi u blizini granica Severne Koreje, kao i razmeštanje protivvazdušnih sistema THAAD u Južnoj Koreji.

„Rusija je spremna da iskoristi svoj uticaj na Severnu Koreju, ali u ovim uslovima to je teško izvodljivo“, naveo je on.

Istovremeno, Ozjorov je ocenio da lansiranje balističkih raketa od strane Pjongjanga predstavlja pretnju za Rusiju, stoga su pojedine jedinice vojno-kosmičkih snaga Rusije na Dalekom istoku dovedene u stanje borbene gotovosti.

„Rusija vidi pretnju jer uvek postoji mogućnost da dođe do greške prilikom lansiranja balističkih raketa, zbog toga je neophodno pažljivo pratiti vazdušni prostor“, zaključio je ruski političar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala