Evropa se obrukala: Nema znamenitosti u bojama ruske zastave

© REUTERS / BAZ RATNERZgrada gradske vlade u Tel Avivu u bojama ruske zastave
Zgrada gradske vlade u Tel Avivu u bojama ruske zastave - Sputnik Srbija
Pratite nas
Četrnaestoro poginulih, a 48 povređenih u, kako se sumnja, napadu bombaša-samoubice u metrou u Sankt Peterburgu, ali evropski gradovi ne „svetle” u bojama ruske zastave.

Činjenicu da evropskoi gradovi nisu izrazili solidarnost koju inače iskažu u sličnim situacijama, nisu zanemarili neki radoznali korisnici mreže Tviter koji su pitali da li će Pariz, Berlin, London i druge zapadne prestonice odati poštu žrtvama napada u Rusiji kao što su nakon nekoliko terorističkih napada u Evropi.

Mnogi svetski lideri izrazili su saučešće onima koju su pogođeni napadom, ali u ponedeljak uveče nijedna znamenitost nije zasijala bojama ruske zastave, iako su neki kreativci na mrežama pokušali to da „isprave“.

Nemačka Brandenburška kapija ima istoriju iskazivanja solidarnosti nakon sličnih napada u Parizu, Briselu, Londonu, Orlandu, Istanbulu, Nici i Jerusalimu, kako piše „Berliner cajtung“, ali je jedan predstavnik Nemačke novinske agencije rekao je da znamenitost nije u ruskim nacionalnim bojama jer Sankt Peterburg nije partner grada Berlina, a „izuzeci treba da se prave samo u izuzetnim slučajevima“.

Izrael je, međutim, izrazio svoje saučešće i solidarnost sa žrtvama osvetlevši gradski parlament u Tel Avivu bojama ruske zastave.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala