Moskva: Netačno je da NATO na Istoku sprovodi odbrambenu operaciju

© AFP 2023 / JOEL SAGETMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjave o tome da NATO u Istočnoj Evropi sprovodi odbrambenu operaciju nisu u skladu sa realnom situacijom na terenu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Sistem Iskander - Sputnik Srbija
Oči NATO-a uprte u ruske „Iskandere“

Ministarstvo je na taj način reagovalo na izjavu generala Rouza Getemilera koji je rekao da Alijansa nije nameravala da pojačava odbranu u Istočnoj Evropi sve dok se nije dogodila kriza u Ukrajini.

„Svojom izjavom general NATO-a ignoriše činjenicu da je pojačavanja snaga Alijanse na Istoku započeto još nakon raspada Sovjetskog saveza, što je mnogo ranije od državnog prevrata u Kijevu“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, dodaje se da će Rusija nastaviti da prebacuje svoje raketne jedinice u skladu sa pripremom borbene gotovosti oružanih snaga, između ostalog i na teritoriju Kalinjingrada, s obzirom da se takvi potezi ne kose sa međunarodnim pravom, budući da je u pitanju teritorija Ruske Federacije.

Ističe se i da Rusija nikada nije skrivala činjenicu da se u Kalinjingradu razmeštaju mobilni raketni kompleksi „Iskander“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala