Lavrov: Cinično i podlo smatrati napad u metrou osvetom za Siriju

© Sputnik / Grigorij Sisojev / Uđi u bazu fotografijaMinistar inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
Ministar inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da su cinični i podli pokušaji da se eksplozija u Sankt Peterburgu predstavi kao osveta Rusiji za politiku u Siriji.
Šefoivi diplomatije Rusije i Kazahstana Sergej Lavrov i Erlan Abdildajev - Sputnik Srbija
Lavrov: Svi zajedno protiv terorizma

„Što se tiče navoda nekih medija da je teroristički napad osveta Rusiji za našu politiku u Siriji… To je cinično i podlo. Žalosno je što to nije samo izmišljotina medija, već slično mišljenje dele i neki međunarodni poslenici, uključujući predstavnike Pentagona iz Obamine administracije“, rekao je ruski ministar nakon razgovora sa šefom diplomatije Kirgistana Erlanom Abdildajevim.

„Smatram da je to nedostojno političara i očekujem da neće biti dvojnih standarda u sadašnjoj situaciji kada terorizam preti svim zemljama, bez izuzetka, nadam se da će političari pokazati odgovornost“, naglasio je Lavrov, dodavši da očekuje maksimalnu odgovornost za praćenje događaja i od strane medija.

Pretpostavlja se da je eksploziju aktivirao terorista-samoubica iz Kirgistana Akbaržon Džalilov, rođen 1995. godine, koji ima državljanstvo Rusije. Prema zvaničnim podacima, u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu poginulo je 14 osoba, dok je 49 ranjeno. U toku je istraga organizatora terorističkog napada. U Sankt Peterburgu je proglašena trodnevna žalost.        

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala