Medvedev: Borbu protiv terorizma treba sprovesti do kraja

© Sputnik / Dmitrij Astahov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Borbu protiv terorizma treba sprovesti do kraja, kako se tragedije poput ove u Sankt Peterburgu ne bi ponovile, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

„U pitanju je teška stvar za našu zemlju, ali borbu protiv terorizma treba sprovesti do kraja kako se takvi incidenti ne bi ponavljali“, rekao je Medvedev.

Šefoivi diplomatije Rusije i Kazahstana Sergej Lavrov i Erlan Abdildajev - Sputnik Srbija
Lavrov: Svi zajedno protiv terorizma

On je kazao da će mere bezbednosti u gradskom prevozu širom Rusije biti pooštrene, kao i da će ulazi i izlazi iz metro stanica biti kontrolisani.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da je teroristički napad u Sankt Peterburgu izveden u trenutku kada se tamo nalazio predsednik Rusije Vladimir Putin, što navodi na razmišljanje i predmet je za analizu specijalnih službi.

„Nesumnjivo, to što je teroristički napad izveden u trenutku kada se šef države nalazio u gradu navodi na razmišljanje. To treba da analiziraju specijalne službe“, odgovorio je novinarima Peskov na pitanje da li u Kremlju smatraju da je eksplozija u peterburškom metrou izazov za predsednika koji se tog dana nalazio u severnoj prestonici.

„Svaki teroristički napad koji se dešava u zemlji je izazov za svakog Rusa, uključujući našeg predsednika“, dodao je on.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala