Sveće za poginule u Sankt Peterburgu

Pratite nas
Ispred ruske ambasade u Beogradu građani Srbije i srpski zvaničnici zapalili su danas sveće za poginule u terorističkom napadu u Sankt Peterburgu. Poštu je odao i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

Obraćajući se novinarima, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da Rusija može da računa na podršku Srbije, na dobru saradnju, prijateljstvo i partnerstvo, kao što je to bilo do sada.

„Povodom tragičnog događa u Sankt Peterburgu, ministar odbrane Zoran Đorđević i ja smo ovde da u ime Vlade izjavimo najdublje saučešće ruskom narodu, ruskoj državi i porodicama postradalih u napadu“, rekao je Stefanović.

Poručujući da Rusija može da računa na podršku Srbije, Stefanović je rekao da postoji odlična saradnja bezbednosnih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i svih vidova ugrožavanja bezbednosti.

„Ako postoji bilo šta u čemu Srbija može da pomogne, mi stojimo na raspolaganju“, istakao je Stefanović.

Stefanović je rekao da ne smatra da ima razloga da se izdaje preporuka građanima Srbije da ne putuju u Sankt Peterburg.„Na žalost tragično je ovo što se dogodilo ali mi zadržavamo poverenje u to što Rusija radi i ovo neće ugroziti opštu bezbednost u vašoj zemlji", rekao je Stefanović.    

© Sputnik / Radoje PantovićZoran Đorđević, Nebojša Stefanović i Aleksandar Čepurin ispred ambasade Rusije u Beogradu su zapalili sveće žrtvama eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu.
Zoran Đorđević, Nebojša Stefanović i Aleksandar Čepurin ispred ambasade Rusije u Beogradu su zapalili sveće žrtvama eksplozije u metrou u  Sankt Peterburgu. - Sputnik Srbija
Zoran Đorđević, Nebojša Stefanović i Aleksandar Čepurin ispred ambasade Rusije u Beogradu su zapalili sveće žrtvama eksplozije u metrou u Sankt Peterburgu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala