Cesid: Najmanje nepravilnosti u prethodnih 20 godina

© Foto : cesidPodaci o izlaznosti do 18 sati - CESID
Podaci o izlaznosti do 18 sati - CESID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Programski direktor Cesida Đorđe Vuković je izjavio da su ovo izbori sa najmanjim brojem nepravilnosti i nedostataka u poslednjih 20 godina, koliko ta organizacija prati izbore. Vuković je na konferenciji za novinare rekao da ima vrlo malo nepravilnosti, i da je u prepodnevnim časovima bilo uglavnom tehničkih problema.

Kako kaže, na primer, jedan broj biračkih mesta je otvoren sa zakašnjenjem, zatim bilo je manjka ili viška izbornog materijala…

Preliminarni rezultati Ipsosa - Sputnik Srbija
Kako je Srbija izabrala novog predsednika

„Već tri ili četiri sata nemamo baš nijednu nepravilnost koju možemo da zabeležimo“, rekao je Vuković.

„U poslednjih 20 godina, koliko pratimo izbore, najmanji broj nepravilnosti i nedostataka je u ovom izbornom procesu, uz uobičajene — da ima problema sa organizovanjem administracije i slično. Ima vrlo malo nepravilnosti u toku izbornog dana“, naveo je Vuković.

On je rekao da i druge organizacije koje prate izbore daju takve podatke o toku izbora.

Vuković je istakao da je nešto niža izlaznost, do 17 sati 40,9 odsto, ali da se dešava da se u večernjim satima izlaznost poveća.

Prema njegovim rečima, ovaj trend ipak govori da verovatno nećemo ići ka gornjoj granici od projektovana četiri miliona birača, već pre da će na izbore izaći oko 3,5 miliona birača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala