Svetske agencije: Potvrđena neosporna dominacija Vučića

© Tanjug / JAROSLAV PAPBrojanje glasova posle predsedničkih izbora
Brojanje glasova posle predsedničkih izbora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska agencija Rojters prva je večeras pod oznakom hitno objavila, pozivajući se na rezultate Ipsosa, da je premijer „Aleksandar Vučić ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji sa 58 odsto glasova“, a pod ovom oznakom tu vest su ubrzo objavili američki AP, francuski AFP, ruske novinske agencije RIA Novosti i Tass.

Rojters ocenjuje da je ovaj rezultat potvrdio skoro nespornu dominaciju Vučića u ovoj balkanskoj zemlji, koju on želi da odvede u Evropsku uniju, istovremeno zadržavajući snažne veze sa Rusijom.

Preliminarni rezultati Ipsosa - Sputnik Srbija
Kako je Srbija izabrala novog predsednika

Ruski Tass, Ria novosti i „Raša tudej“ takođe izveštavaju da Vučić pobeđuje, pozivajući se na informacije Ipsosa.

Vest o pobedi Vučića javila je i italijanska agencija Ansa, koja se takođe pozvala na preliminarne podatke Ipsosa.

Ansa je prenela da je trećeplasirani mladi i ekscentrični predstavnik antipolitike Luka Maksimović, odnosno Ljubiša Preletačević Beli, sa malo više od 9 odsto, a da je četvrti bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić sa 5,5 odsto.

AP je javio da „prve projekcije ukazuju na to da je premijer Aleksandar Vučić pobedio na predsedničkim izborima u Srbiji“, a AFP je naveo da je „prema procenama Ipsosa, srpski premijer Vučić izabran za predsednika“.

„Dojče vele“ na engleskom jeziku je takođe večeras objavio da „izgleda da je Vučić izašao kao pobednik predsedničkih izbora“.

AP je pre toga preneo da Republička izborna komisija nije zabeležila nikakve ozbiljne neregularnosti tokom glasanja i da je bilo manjih problema koje su odmah rešili zvaničnici na biračkim mestima.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala