Savet Rusija-NATO: O Ukrajini, Avganistanu i sprečavanju novih incidenata

© SputnikZastave Rusije i NATO-a
Zastave Rusije i NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Rusije i Severnoatlantske alijanse će u četvrtak na prvom ovogodišnjem zasedanju Saveta Rusija-NATO razgovarati o Ukrajini, Avganistanu, kao i o sprečavanju novih vojnih incidenata.

Komentarišući predstojeći susret, stalni predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško ocenio je da se komunikacija na nivou Saveta obnavlja, kao i da se pregovori vraćaju u radnu atmosferu.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško - Sputnik Srbija
Gruško: Sa Rusijom se ne može razgovarati sa pozicije sile

Sa druge strane, prema informacijama iz Alijanse, teme susreta nakon prošlogodišnjih pregovora nisu se puno izmenile, i dalje su prioriteti Ukrajina, Avganistan, kao i transparentnost vojne aktivnosti obe strane.

Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, u kojoj se stavovi Moskve i NATO-a o Ukrajini u potpunosti razlikuju, bilo kakva saglasnost tokom Saveta najverovatnije će biti postignuta samo oko nekih trećih pitanja.

Prilikom prošlogodišnjih susreta, na primer, dogovori koji su postignuti ticali su se bezbednosti letova iznad Baltičkog mora, razmenjena su mišljenja o sprovođenju vojnih vežbi, a bilo je reči i o sprečavanju izbijanja novih vojnih incidenata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala