Jeremić: Vučić zloupotrebio susret sa Putinom (video)

© Sputnik / Aleksandar MilačićVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi sa Rusijom uvek su bili i uvek će biti jedna od tačaka oslonca srpske spoljne politike. Ova vlast je pokušala da banalizuje i zloupotrebi čak i tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom u predizborne svrhe, kaže za Sputnjik predsednički kandidat Grupe građana „Moramo bolje“ Vuk Jeremić. On je ubeđen da će ući u drugi krug predsedničkih izbora.

„Premijer je bio kod predsednika Putina i potpuno je normalno da kada državni vrh Srbije zatraži sastanak sa državnim vrhom Rusije, taj sastanak se i desi, to je naprosto takva priroda odnosa, to je normalno, ali je pokušaj da se to zloupotrebi u predizborne svrhe ruska strana odbila. Oni su vrlo jasno rekli da ne žele da se mešaju unutrašnje pitanje Srbije. To je bio njihov principijelan stav i ranije i verujem da će biti ubuduće, bez obzira ko pobedi na ovim izborima“, kaže Jeremić.

On dodaje da je Srbija danas u situaciji da gubi dostojanstvo na međunarodnoj sceni, jer su posle pet godina napravljeni ustupci koji nisu smeli da se dogode, pre svega kada je reč o Briselskom dijalogu sa kosovskim Albancima, do ekonomskih. Zauzvrat se od Zapada tražilo samo jedno, zeleno svetlo za nastavak defakto vršenja represije nad sopstvenim narodom, ističe Jeremić.

„Ne preti Srbiji nikakav ukrajinski, makedonski ili bilo kakav drugi scenario, od strane vlasti mogli ste da čujete razne stvari, optužbe koje su pre svega išle prema meni, zato što je vlast više nego svesna da sam ja taj koji im danas, a biće tako i ubuduće, predstavljati najveći problem. Jedna od kardinalnih neistina je da na bilo kakav način planiram, spremam nemire, ukrajinske, makedonske ili bilo koje druge. Planiram samo pobednički scenario“, kaže Jeremić.

On je dodao da je Srbiji potreban mir, stabilnost i povratak dostojanstva narodu i državi. To je ono što ja nudim, zaključio je predsednički kandidat Grupe građana „Moramo bolje“ Vuk Jeremić.

Ostale poruke predsedničkog kandidata Vuka Jeremića pogledajte u video-insertu iz naših vesti u kojima je gostovao.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala