Vučić: Svi će znati ko je sproveo reforme

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šta god danas neko govorio, svi će znati ko je sproveo najteže reforme u Srbiji i ko je imao hrabrosti da donese odluku o fiskalnoj konsolidaciji, rekao je predsednički kandidat i aktuelni premijer Aleksandar Vučić i poručio da će, ukoliko pobedi na izborima, pomoći vladi u dovođenju investitora.

„Mislim da će to ući u istoriju. Svi će znati ko je imao hrabrosti da donese odluku o fiskalnoj konsolidaciji i novi Zakon o radu, koji je pored ostalih reformi omogućio da se nezaposlenost sa 25, 9 odsto smanji na 13 odsto. Do kraja 2018. godine smanjićemo nezaposlenost na ispod deset odsto, što je evropski prosek“, rekao je Vučić za „Kurir TV“. 

Promocija mladih policajaca - Sputnik Srbija
Vučić: Nema jake Srbije bez bezbednosti

Na podsećanje novinara da je ranije poručio da neće proširivati ovlašćenja predsednika promenom Ustava, Vučić je rekao da misli da smanjuje ovlašćenja, a nikako da ih povećava.

Kaže da nije razmišljao da ponovo bude premijer i dodao da se neki ljudi politikom bave da bi iza njih nešto ostalo, a neki da bi sebi produžili vek trajanja.

„Mene taj vek trajanja ne zanima, neću biti na sledećem kongresu (SNS), neko drugi će biti izabran za predsednika SNS-a za dve godine, osim ako ne bude nečeg ranije, iz vanrednih razloga“, naglasio je premijer.

„Ko će to da bude, to ćemo da vidimo“, podvukao je Vučić.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Zaštitićemo poljoprivredno zemljište

Pošto je više predsedničkih kandidata negativno govorilo o premijerovom bratu, Vučić je konstatovao da je njegova krivica jedino ta što je njegov brat.

„Moj brat radi u Zavodu za izradu novčanica 20 godina, ima pristojnu platu, živi u stanu koji je uzeo na kredit, nema funkciju u SNS-u i ne želi da bude u javnosti“, podvukao je Vučić i dodao da je svašta u vezi sa njegovim bratom izmišljano poput toga da je „uzeo“ restoran „Franš“.

Na pitanje kako komentariše izjavu Saše Jankovića da mu je drug iz BIA rekao da nije bezbedno da uđe u drugi krug, i da se u tom slučaju može dogoditi „svašta“,

Vučić je rekao da će one koji to govore, pokušati (pobedom) da „oslobodi“ drugog kruga. 
Kako je rekao, poznaje šefa BIA, ne bi bilo logično da ga kao predsednik vlade ne zna, ali, istakao je, teško može da se pohvali da tamo ima „drugove“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala