Bez dogovora o ceni gasa između Rusije i Belorusije

© Sputnik / Egor Eremov / Uđi u bazu fotografijaLinije gasovoda stanice "Zapadna" u Minskom okrugu
Linije gasovoda stanice Zapadna u Minskom okrugu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva i Minsk nisu uspeli da se dogovore o regulisanju spora o nafti i gasu. Belorusija nije spremna da isplati akumulirani dug za gas u iznosu od 700 miliona dolara, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.
Gas - Sputnik Srbija
Belorusija će plaćati gas po ruskim cenama

„Završeni su pregovori o gasu između vlada Rusije i Belorusije, razgovarano je o stavovima obe strane, još jednom je proverena trenutna situacija. Nažalost, nismo se konačno dogovorili o rešenju sukoba“, rekao je on.

Prema rečima ruskog ministra, pregovori nisu uspeli pre svega zato što beloruska strana nije spremna da otplati dug bez pružanja Rusiji osnovnih postavki u ceni i uslovima.

„Naravno, vidimo nedovoljno konstruktivan stav Belorusije. Ipak, pregovori se nastavljaju, nismo mi započeli ovaj sukob i računamo da će se stav beloruske strane biti konstruktivniji“, zaključio je ministar energetike.

Rusija i Belorusija su početkom ove godine imale nesuglasice oko cena za naftu. Minsk je smatrao da je cena na ruski gas nepravedna i jednostrano počeo da plaća smanjenu cenu. Moskva je kao odgovor smanjila isporuke nafte u Belorusiju bez carina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala