Teroristi u Homsu: Zbogom oružje

© REUTERS / Rodi SaidTeroristi se opraštaju od oružja
Teroristi se opraštaju od oružja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 530 terorista iz severnog predgrađa Homsa spustilo je oružje i vratilo se životu običnih građana, dok će ostali u narednih mesec i po dana biti prebaćeni na sever zemlje, zajedno sa svojim porodicama, izjavio je gubernator istoimene sirijske provincije Talal el Barazi.

U toku je druga faza izvlačenja terorista iz predgrađa Homsa, koji se nalazi na udaljenosti od 165 kilometara od prestonice Damaska.

Predsednik Irana Hasan Rouhani i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija
Rusija i Iran za mirno rešenje krize u Siriji

Deo terorista je odlučio da se pozove na amnestiju koju je uveo sirijski predsednik Bašar el Asad i prošao je proveru od strane bezbednosnih struktura zemlje.

„Trudili smo se da ubedimo militante da ostanu, ali oni to nisu hteli i zato napuštaju grad. Njih 530 će ostati, predati svoje oružje. Među njima su studenti, radnici, svi će povratiti svoja civilna prava i nastaviti da žive kao obični građani“, rekao je Barazi.

Gubernator Homsa je istakao i značaj uloge ruskog Centra za pomirenje koji je doprineo rešavanju situacije u toj sirijskoj provinciji, rekavši da je pronađen zajednički jezik sa teroristima i da je sada na Rusiji da bude garant bezbednosti preostalih civila u Homsu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala