Zaharova postidela Pentagon: Čak je i vas sramota

© Sputnik / Vitaliy BelousovZvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova postidela je Pentagon, koji je za odgovornost za rešavanje humanitarnih problema u Mosulu optužio iračke vlasti.
SB UN - Sputnik Srbija
Moskva zatražila specijalni brifing u SB UN o Mosulu

Zaharova je istakla da je portparol Ministarstva odbrane SAD na pitanje da li koalicija može da organizuje humanitarne koridore u gradu nalik na one u sirijskom Alepu, rekao da za koordinaciju humanitarne pomoći odgovara iračka vlada.

„Gde su NVO, gde su branioci i pobornici ljudskih prava?! Gde su umereni trubaduri Alepa?! Čak je i vas sramota od ovih reči američkog Ministarstva odbrane! Zapamtite, tako će biti sa svakom državom koja ne može intelektualno i fizički da se odbrani — ’otpentagoniće‘ je i baciti“, napisala je ona na svojoj stranici na Fejsbuku.

Poslednjih nekoliko dana iz Mosula su stizali izveštaji velikom broju civilnih žrtava zbog vazdušnih gađanja u zapadnom delu grada. Tako je kurdska televizija „Rudav“ saopštila da je više od dvesta osoba poginulo u bombardovanju oblasti Džadida. Koalicija predvođena američkom avijacijom, koja pomaže iračkoj vojsci, uveravala je da će istražiti ovaj incident. Iračka vojska saopštila je da operacija neće biti zaustavljena.

Komandant međunarodne operacije protiv DAEŠ-a u Iraku i Siriji, američki general-potpukovnik Stiven Taunsend priznao je umešanost koalicionih snaga u civilnim žrtvama u vazdušnim udarima. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u ponedeljak da je Moskva tražila specijalni sastanak Saveta bezbednosti UN zbog operacija koalicije u Mosulu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala