Ukrajina ostaje bez „Evrovizije“?

© REUTERS / Gleb GaranichLogo takmičenja za pesmu Evrovizije 2017. "Slavite različitost"
Logo takmičenja za pesmu Evrovizije 2017. Slavite različitost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska radiodifuzna unija (EBU) bi mogla da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin „Pesme Evrovizije 2017“ ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre u intervjuu za švajcarski list „Blik“.
Pevačica Julija Samojlova - Sputnik Srbija
Evropa želi Juliju na Evroviziji

„Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Duboko žalim zato što se ’Evrovizija‘ koristi za političke igre“, rekla je ona.

Deltenreova je istakla da ovo takmičenje nije za „huškanje ljudi jedni protiv drugih“ i zapretila da će nametnuti sankcije Ukrajini.

Predsednica EBU je saopštila da trenutno vodi razgovore sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom i premijerom Vladimirom Grojsmanom kako bi se pronašlo „mirno rešenje“, jer samo oni mogu da ukinu zabranu ulaska Samojlove ili učine da on bude na snazi nakon nastupa ruske pevačice.

Ove godine Rusiju bi na „Evroviziji“ trebalo da predstavlja Julija Samojlova sa pesmom „Flame Is Burning“. Služba bezbednosti Ukrajine zabranila joj je ulazak u zemlju na tri godine zbog njenih nastupa na Krimu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala