Đorđević: S Rusijom dogovorena isporuka i tenkova i borbenih vozila

© Sputnik / Milica MarkovićMinistar odbrane Zoran Đorđević
Ministar odbrane Zoran Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija će imati jednu modernu flotu aviona koja će moći da u potpunosti čuva naše nebo i da bude garant bezbednosti svim našim građanima, izjavio je danas ministar odbrane Zoran Đorđević dodajući da je, pored toga, dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T-72 i 30 borbenih vozila BRDM-2.
Sastanak Aleksandra Vučića i Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Dva Putinova pitanja za Vučića (foto)

Đorđević je novinarima rekao da je dogovor sa Ruskom Federacijom potvrda da Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi ispravnu stvar dobru za državu.

„Predsednik Rusije Putin rekao je da će on potpisati ukaz. Čekamo da bude potpisan ukaz i u skladu sa tim ukazom preduzećemo dalje korake“, objasnio je Đorđević.

Prema njegovim rečima, postoje dve varijante, a jedna je da to bude samo pomoć.

„Ono što smo zamolili jeste da bude, na osnovu vojno-tehničkog sporazuma, vojna tehnička pomoć. To mnogo olakšava proceduru i mnogo brže ćemo doći u posed tih aviona i početi sa remontom i modernizacijom“, rekao je Đorđević.

Aleksandar Vučić u Kremlju - Sputnik Srbija
Vučić: Boga sam molio da me ne pita za navijače

Navodeći da je pored toga dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T7-2 i 30 borbenih vozila BRDM-2, on je istakao da će svi biti potpuno modernizovani i remontovani, i kao takvi predmet donacije Srbiji.

„Čekamo samo da se završi, pretpostavljam, proces u Rusiji, i da nakon toga budu isporučeni. Onda ćemo da vidimo tehniku kako i na koji način ćemo da ih dopremimo“, rekao je Đorđević.

Na pitanje o plaćanju, ministar je istakao da su tu samo troškovi puta.

„Dobićemo ih verovatno u nekoj luci u Rusiji, i od tog trenutka oni postaju naši. Mi ćemo u skladu sa tim organizovati dopremanje u Srbiju, i to je jedini trošak koji će Srbija imati“, rekao je Đorđević.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala