Sirijska vojska likvidirala 2.100 militanata kod Hame

© Sputnik / Khaled Al-KhatebMesto sukoba Sirijske vojske i terorista DAEŠ-a u gradu Hama, Sirija
Mesto sukoba Sirijske vojske i terorista DAEŠ-a u gradu Hama, Sirija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije kod Hame za četiri dana likvidirala više od 2.100 militanata koji se nalaze u ofanzivi, saopštio je na brifingu načelnik Glavne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-pukovnik Sergej Rudskoj.
Radar - Sputnik Srbija
Američki radari u Evropi i na Aljasci pretnja Rusiji

„Jedan broj terorističkih formacija od 21. marta pokušao je da zauzme grad Hamu. U području pod kontrolom opozicije bila je stvorena grupa od više od 10.000 militanata, uglavnom od odreda Nusra front i njima slične formacije", rekao je Rudskoj.

„Zahvaljujući požrtvovanju vladinih snaga i podršci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije situacija u ovom regionu je stabilizovana. Za četiri dana vođenja borbi u ovom regionu likvidirano je više od 2.100 militnata, uništeno 55 jedinica oklopne tehnike, 22 ’džihadmobila‘ (vozila sa mitraljezima) i više od 100 vozila sa teškim naoružanjem“, naveo je general.

Istovremeno, sirijska vojska je blokirala veliku grupu terorista u provinciji Alep.

„Na severoistoku provincije Alep vladine snage i odredi narodne samoodbrane, tokom ofanzive, u potpunosti su blokirali veliku grupu terorista u području Dejr Hafir“, navodi se u saopštenju.

U području Palmire militanti su potisnuti još dalje od oslobođenog grada. U severoistočnom pravcu sirijska vojska se pomerila za 16 kilometra, u istočnom pravcu 8 kilometara, u jugoistočnom pravcu više od 12 kilometara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala