Razgovori o zabrani nuklearnog oružja bez SAD i 40 država

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaZgrada UN u Njujorku
Zgrada UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD i gotovo još 40 drugih zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Francusku, neće učestvovati na razgovorima, koji počinju danas u Ujedinjenim nacijama, organizovanim s ciljem postizanja dogovora o sporazumu o zabrani nuklearnog oružja, izjavila je američka ambasadorka u UN Niki Hejli.

Prema njenim rečima, nisu stvoreni uslovi kako bi se nuklearno oružje zabranilo, između ostalog zbog poteza Severne Koreje.

Balističke rakete SAD - Sputnik Srbija
SAD preispituju politiku o nuklearnom naoružanju

„Svi se vodimo mišlju da ćemo jednog dana izaći i reći da nam nuklearno oružje više nije potrebno. Međutim, uzimajući u obzir današnju situaciju to,nažalost, nije moguće učiniti“, rekla je ona.

„Ima li ovde ijedne osobe koja bi mogla da poveruje u to da je Severna Koreja saglasna da se nuklearno oružje zabrani?“, upitala je Hejlijeva.

Podsetimo, administracija Donalda Trampa razmišlja da li će uopšte potvrditi kao cilj svoje politike – svet bez nuklearnog oružja, izjavio je prošle nedelje glavni savetnik Bele kuće za nuklearnu politiku Kristofer Ford.

Ford je rekao da će revizija nuklearne politike preispitati i pitanje – da li je svet bez nuklearnog naoružanja realističan cilj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala