Čepurin: Crvena zvezda je simbol Kremlja i Rusije (video)

© Sputnik / Radoje PantovićRuski ambasador Aleksandar Čepurin
Ruski ambasador Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da se raduje što će dva naroda na utakmici između Crvene zvezde i moskovskog Spartaka još jednom pokazati koliko su bliska.
Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Čepurin: Sve je više Rusa u Srbiji i Srba u Rusiji (video)

„Spartak ima ime koje zvuči ponosno, kao i Crvena zvezda, a od skoro ima fantastičan stadion u Moskvi. Za Zvezdu zna većina ljudi u Rusiji, sam znak crvena zvezda je poznat, nalazi se na Kremlju. Na neki način, crvena zvezda je simbol Kremlja i simbol Rusije. Mislim da je meč jako važan i veoma zanimljiv, uživaćemo… Raduje me što je veliko interesovanje i što je u Beograd došlo mnogo navijača iz Rusije“, rekao je Čepurin za televiziju „Zvezda“.

On je poručio da su srpski i ruski narod oduvek bili bliski, a takva situacija je i sa navijačima Crvene zvezde i moskovskog Spartaka.

„Naša dva naroda imaju zajedničku i prijateljsku istoriju. Puno stvari nas vezuje i zato verujem da će atmosfera biti na visokom nivou. Crvena zvezda je vezana za Rusiju zbog mnogo razloga koji su vam poznati, ’Gasprom‘ je sponzor Zvezde, što je jako važno. I nije zato ni čudno, kada je predsednik Putin došao na meč omladinaca Zvezde i Zenita, da je u 51. minutu utakmica prekinuta, a ceo stadion skandirao: „Putine, Srbine“, poručio je on.

Prema njegovim rečima, Čepurin nije očekivao onako dirljivu pažnju posle pogibije hora i baleta „Aleksandrov“ i smrti dugogodišnjeg ruskog diplomate Vitalija Čurkina.

„Video sam da su srpski navijači posvetili veliku pažnju, bilo je veoma emotivno. Živim 500 metara od stadiona Crvene zvezde skoro svakog vikenda slušam, mogu da prepoznam rezultat utakmice. Isto tako, bitna nam je i reprezentacija Srbije i navijamo da se plasira na Svetsko prvenstvo baš u Rusiji. Razvijanje naših veza će potvrditi i poseta srpskog premijera Vučića Rusiji i njegov sastanak sa Putinom. Tamo će se razgovarati o privredi, politici, kulturi i doprinosu sporta i ljubitelja sporta. To će takode biti pozitivno i dobro“, zaključio je Čepurin.

Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka igra se večeras od 18 sati na stadionu „Rajko Mitić“.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala