Duterte: Ne treba nam „idiotska“ pomoć EU

© REUTERS / Kim Kyung-HoonPredsednik Filipina Rodrigo Duterte
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte odbio je pomoć predstavnika EU koji su ga pozvali da se protiv droge u zemlji bori uz pomoć programa rehabilitacije, prenosi Rojters.
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upire prstom u fotografe na ceremoniji za istaknute radnike vlade u Manili - Sputnik Srbija
Duterte preti uvođenjem vanrednog stanja

Prema podacima agencije, EU je usvojila rezoluciju kojom se filipinski lider poziva da koristi uzdržanije metode borbe protiv narkotika. Između ostalog, predloženo je stvaranje programa za rehabilitaciju narkomana.

„EU je razgovarala sa nama. Oni žele da se reši problem narkotika u okviru zdravstvenog sistema. Oni su kučkini sinovi“, izjavio je Duterte, dodavši da mu nisu potrebni „idiotski“ programi rehabilitacije.

Duterte, koji je u maju prošle godine izabran za predsednika, zalaže se za borbu protiv narkomana i dilera drogom. Prema poslednjim podacima UN, od dolaska Dutertea na vlast u zemlji je ubijeno više od 6.000 ljudi povezanih sa trgovinom narkoticima. Svetska zajednica više puta je osuđivala njegove metode.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala