Evropska radiodifuzna unija predložila „daljinski“ nastup Samojlove

© REUTERS / Gleb GaranichLogo takmičenja za pesmu Evrovizije 2017. "Slavite različitost"
Logo takmičenja za pesmu Evrovizije 2017. Slavite različitost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska radiodifuzna unija ponudila je televiziji „Rusija 1“ da organizuje emitovanje uživo nastupa ruske učesnice Julije Samojlove, navodi se u zvaničnom saopštenju.
Nastup na Pesmi Evrovizije - Sputnik Srbija
EBU: Odluka Ukrajine suprotna duhu Evrovizije

U saopštenju se napominje da je ovaj predlog „bez presedana“ ponuđen kako bi se sačuvala nepolitička priroda takmičenja.

„Ovako nešto se nije desilo u 60-godišnjoj istoriji takmičenja, ali je u duhu vrednosti Evrovizije i ovogodišnje teme ’Slavite različitost‘. Zbog toga je odlučeno da se za sva 43 učesnika pruži prilika da učestvuju“, navodi se u saopštenju.

Međutim, potpredsednik Vlade Ukrajine Vjačeslav Kirilenko rekao je da je emitovanje nastupa učesnice Evrovizije iz Rusije Julije Samojlove na ukrajinskoj televiziji kršenje lokalnih zakona kao i njen ulazak u zemlju.

„Prenos nastupa Samojlove na ukrajinskoj televiziji takođe predstavlja kršenje ukrajinskih zakona, kao i njen ulazak u Ukrajinu. Evropska radiodifuzna unija to mora da uzme u obzir“, napisao je Kirilenko na svom nalogu na Tviteru.

​Dana 22. marta objavljeno je da je Služba bezbednosti Ukrajine zabranila Samojlovoj ulazak u tu zemlju na tri godine. Ukrajinski organizatori Evrovizije obećali su da će ispuniti odgovarajuće odluke SBU. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala