Ivanović: Očekujem pravedno i efikasno suđenje

© AP Photo / Bojan SlavkovicOliver Ivanović izlazi iz zgrade Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici
Oliver Ivanović izlazi iz zgrade Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da se nada da će ponovljeni sudski postupak protiv njega, koji počinje u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, biti pravedan, efikasan i da će dokazati da nije odgovoran za dela za koja je osumnjičen.

„Nadam se da će ovaj postupak biti brz, pravedan i efikasan. Vrlo je važno da kroz ovaj postupak dokažem da nemam ama baš nikakve veze sa događajem za koji sam osumnjičen, važno mi je da na taj način sperem ljagu sa svog imena i da se vratim normalnom životu“, rekao je Ivanović u telefonskoj izjavi za Tanjug.

Oliver Ivanović izlazi iz zgrade Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Kućni pritvor Oliveru, korak do slobode

„Nije lako posle tri godine, ali je u svakom slučaju i to bolje rešenje nego da se razvlačim po sudovima i dokazujem nešto što je svakome jasno, kada kažem svakom mislim na svakog Albanca i Srbina koji na Kosovu i Metohiji živi, ali i na strance koji su bili na Kosovu i bili u kontaktu sa mnom. Svakome od njih jasno je da ja ne mogu da imam bilo kakve veze sa tim“, naglasio je Ivanović.

Ponovno suđenje Ivanoviću počeće u petak u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane. Ročišta su zakazana do kraja juna i do tada bi trebalo da ih bude održano ukupno dvanaest, nakon čega će uslediti letnja pauza.

Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini, koji je poništio prvostepenu presudu kojom je bio osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, a preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Oliver Ivanović se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala