Evropski komesar: Turci rade svoj deo posla izvrsno

© Foto : pixabayIzbeglice i EU
Izbeglice i EU - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komesar za migracije Evropske unije Dimitris Avramopulos rekao je da je dogovor između EU i Turske i „dalje u punoj snazi“, uprkos tome što je Ankara nedavno uputila pretnje da će prekinuti da poštuje klauzule ugovora.

Ankara i Brisel su pre godinu dana potpisali ugovor koji je znatno smanjio priliv migranata iz Turske prema Evropi putem opasnog prolaza na Egejskom moru.

Evakuacija civila iz istočnog Alepa. - Sputnik Srbija
Turska preti Evropi: Slaćemo vam 15.000 izbeglica mesečno!

„Nemamo nikakvih indicija da će dogovor prestati da funkcioniše“, rekao je Avramopulos novinarima u Varšavi, dodavši da Turci rade svoj deo posla izvrsno i da su rezultati veoma pozitivni.

Njegovi komentari, koje je izneo na zajedničkoj konferenciji za štampu sa direktorom „Fronteksa“, agencije EU za granice, dolaze uoči saopštenja Turske da bi mogla da pošalje 15.000 izbeglica mesečno na teritoriju EU.

Nezadovoljstvo Turske i pretnje koje je iznela rezultat su svađe sa Holandijom i Nemačkom, koje nisu dozvolile održavanje mitinga podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom aprilskog referenduma u Turskoj.

Na referendumu se odlučuje o proširenju predsedničkih ovlašćenja, a turske vlasti pokušavaju da pridobiju podršku dijaspore.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala