Bugarski lovac na migrante kupio helikopter da lovi i džihadiste

© YTMichDinko Valev
Dinko Valev - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Lovac“ na migrante iz Bugarske Dinko Valev (29) kupio je helikopter sa naoružanjem kako bi otkrivao „potencijalne džihadiste“, nakon što su mu bugarske vlasti dale dozvolu za to.

Britanski „Dejli mejl“ piše da je Dinko Valev (29) postao poznat prošle godine zbog „lova na migrante“ u Bugarskoj, a sada je kupio helikopter kako bi patrolirao i tražio „potencijalne džihadiste“, kako naziva sve migrante.

Taj lovac na migrante, za čiju glavu DAEŠ obećava nagradu od 50.000 dolara, postao je poznat prošle godine kada je na internet počeo da postavlja svoje video–snimke na kojima se vidi kako juri migrante, koji u Bugarsku stižu iz Turske.

Taj bivši poluprofesionalni rvač je pokazao kako zastrašuje migrante prilikom lova u šumama, zajedno sa još nekoliko kolega.

U njegovom filmu vide se žene i deca koji su primorani da potrbuške leže na zemlji sa rukama vezanim na leđima.

„Ovo bih opisao kao običnu sportsku aktivnost. Ne možete opisati sportistu kao nasilnika“, rekao je on.

Valev je postao još poznatiji kada mu je Vlada Bugarske dala podršku i počela da mu pomaže, navodi britanski list i dodaje da je nejasno da li su veliki mitraljez i mehanizam za ispaljivanje raketa, koji se nalaze na prednjem delu helikoptera, i dalje funkcionalni.

Valev, koji živi u gradu Jambolu, blizu granice sa Turskom, tvrdi da je svaki izbeglica „mogući džihadista“.

Evakuacija civila iz istočnog Alepa. - Sputnik Srbija
Turska preti Evropi: Slaćemo vam 15.000 izbeglica mesečno!

List navodi i da je on pre šest meseci putem društvenih mreža pokazivao njegov potpuno novi automobil „mercedes“ S klase i zahvaljivao se pristalicama što su mu omogućile da ga stekne.

Državno tužilaštvo u Jambolu istražuju pritužbe da su Valev i njegovi ljudi podsticali diskriminaciju protiv migranata, a takođe je traženo da objasni kako je odjednom postao veoma bogat.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala