Makron ne želi da se druži s Rusijom. Kremlj: Moraće

© REUTERS / Eric GaillardFigure Emanuela Makrona, Fransoa Fijona i Marin le Pen u Nici
Figure Emanuela Makrona, Fransoa Fijona i Marin le Pen u Nici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za predsednika Francuske i lider pokreta „Napred“ Emanuel Makron tokom prve predsedničke debate pozvao je Francusku da se ne zbližava sa Rusijom. U Kremlju očekuju da politički establišment Francuske shvati da se mora graditi dijalog sa Rusijom.
Fransoa Fijon - Sputnik Srbija
Fijon o Krimu: I mi smo menjali granice — setimo se Kosova

„Nas i SAD veže duga istorija. Mi smo zajedno gradili mir na planeti… Danas želim da predložim veću nezavisnost. Ne zbližavajte se sa Putinom. Želim da gradim nezavisnost sa odgovornošću, sa pravom evropskom politikom“, izjavio je Makron.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je izjavio da se Moskva zalaže za poštovanje uzajamnih interesa i nezavisnosti.

„Mi ipak verujemo da u političkom francuskom establišmentu postoji konsenzus o rešavanju postojećih problema uspostavljanja dijaloga sa Moskvom apsolutno, koji je bez alternative“, navodi Peskov.

On je naglasio da zbližavanje sa Moskvom nikad ni za jednu zemlju nije značilo potkopavanje poretka nezavisnosti i suvereniteta, jer se Rusija u uspostavljanju bilateralnih odnosa uvek zalagala za poštovanje uzajamnih interesa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala