Damask priprema tužbu protiv počinilaca zločina u Siriji

© REUTERS / Omar SanadikiPalata pravde nakon samoubilačkog napada u Damasku
Palata pravde nakon samoubilačkog napada u Damasku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo pravde Sirije prikupilo je dokumente koji potvrđuju zločine terorista protiv sirijskog naroda i sirijske države. Autentičnost dokumenata potvrdili su lekari sudske medicine i nezavisne sudske komisije, izjavio je sirijski ministar pravde Nadžim el Ahmed.
Sirijska vojska u Damasku - Sputnik Srbija
Sirijska vojska vodi borbe sa militantima na istoku Damaska

„Sirija ima na desetine dokumenata koji potvrđuju zločine na njenoj teritoriji. Biće pokrenute tužbe pred lokalnim, regionalnim ili međunarodnim sudovima protiv osoba, kao i arapskih i drugih država koje su počinile terorističke zločine u Siriji“, rekao je El Ahmed.

Što se tiče sirijskih sudova, prema njegovim rečima, „teroristički zločini se vode kao kriminalni“. Ministar je istakao da je od početka rata „predsednik Sirije Bašar el Asad usvojio nekoliko uredbi o amnestiji, kojima je obuhvaćeno na hiljade ljudi“.

„Oni su mogli da se vrate normalnom životu, poslu ili studijama. Mnogi su se pridružili sirijskoj vojsci. Broj amnestiranih za 2016. godinu iznosi 4.746 osoba. Trenutno se radi na pomirenju sukobljenih strana na lokalnom nivou, kako bi u čitavoj Siriji ponovo vladale bezbednosti i stabilnost“, dodao je El Ahmed.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala