Mustafa: Nije lako dok postoje srpske paralelne strukture

© AFP 2023 / Jure Makovec Isa Mustafa
Isa Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Isa Mustafa, govoreći o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, rekao je da ona ne ide lako i da je to „dosta težak proces“, tvrdeći da na Kosovu i dalje postoje „paralelne strukture“ koje deluju uz podršku Srbije.
Vučić na večeri pitao Mustafu o prisvajanju imovine

„Imamo dosta mešanja Srbije u unutrašnje stvari Kosova, posebno na severnom delu. Mi želimo da integrišemo Srbe u sve naše institucije. Imamo paralelne strukture koje deluju uz podršku Srbije“, rekao je Mustafa za Dnevni avaz.

On smatra da nema razloga da se to nastavi.

„Želimo normalizaciju odnosa sa Srbijom. Što se tiče priznanja, to je jedan politički proces. To nam uopšte ne smeta da ipak sarađujemo. Sada imam dogovore koje treba da realizujemo“, rekao je Mustafa.

Na pitanje da li je u Sarajevu, gde je učestvovao na samitu balkanskih lidera, možda bio predviđen bilateralni razgovor sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mustafa je rekao:

„Mi se viđamo. Razgovaramo sasvim normalno. Nemamo planiran bilateralni susret. Ali se viđamo u kontinuitetu, a i ovo je prilika da razgovaramo“, kazao je on.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala