Zaharčenko: Zaposleni u ukrajinskim preduzećima prešli pod upravu DNR

© Press-služba A. Zaharčenko / Uđi u bazu fotografijaLider DNR Aleksandar Zaharčenko na konferenciji za medije u Donjecku
Lider DNR Aleksandar Zaharčenko na konferenciji za medije u Donjecku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi zaposleni u preduzećima koja su bila u nadležnosti Ukrajine prešli su pod upravu samoproglašene Donjecke Narodne Republike, izjavio je lider DNR Aleksandar Zaharčenko.
Jenakijevska metalurška fabrika - Sputnik Srbija
DNR i LNR uvele spoljnu upravu u ukrajinskim preduzećima

Ranije su vlasti samoproglašenih DNR i LNR kao odgovor na transportnu blokadu ukrajinskih ekstremista uvele spoljnu upravu u preduzećima koja su u nadležnosti Ukrajine u Donbasu.

„Ono što je najvažnije je da su naše akcije dobile podršku. Svih 100 odsto radnika tih preduzeća sami su napisali izjave i prešli da rade u Republiku, a svi pokušaji ukrajinske strane da se tome odupre su propali“, rekao je Zaharčenko na osnivačkom sastanku Odbora za integracije „Rusija-Donbas“ koji se održava na Jalti.

Krajem januara grupa bivših učesnika vojne operacije u Donbasu, među kojima su bili i poslanici Vrhovne Rade Ukrajine, blokirala je na nekoliko mesta teretni i železnički saobraćaj sa teritorijom Donbasa koja nije pod kontrolom Kijeva. Oni su naveli da je, prema njihovom mišljenju, celokupna trgovina sa samoproglašenim republikama nezakonita i da celokupan trgovinski saobraćaj predstavlja krijumčarenje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala