Ministarstvo odbrane Rusije: Zapad hoće da legalizuje gomilu svog „otpada“ o Siriji

© AP Photo / UNRWAPalestinske izbeglice i stanovnici opkoljenog izbegličkog kampa Jarmuk u blizini Damaska, stoje u redu za humanitarnu pomoć
Palestinske izbeglice i stanovnici opkoljenog izbegličkog kampa Jarmuk u blizini Damaska, stoje u redu za humanitarnu pomoć - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov kritikovao je izveštaje o humanitarnoj situaciji u Siriji objavljene na Zapadu.
Ukazivanje pomoći u privremenom smeštaju za izbeglice Džibrin u Alepu - Sputnik Srbija
Rusija isporučila osam tona pomoći civilima u Siriji

„Izveštaji istog tipa o situaciji u Siriji, izgrađeni na ’dokazima‘ lokalnih ’aktivista‘, koji su izvučeni sa društvenih mreža, više štete reputaciji međunarodnih organizacija i uglednih medija nego što pomažu da se reši humanitarni problem u Siriji“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, u njihovim izveštajima „suviše jasno se vidi želja zapadne propagande da što pre legalizuje gomilu otpada sopstvenih krivotvorina i otvorenih laži, na koje je u poslednjih godinu dana potrošen ogroman budžet“.

Portparol Ministarstva istakao je da takvi izveštaji Sirijcima ne mogu da zamene hleb, lekove i krov nad glavom. Kada bi zapadne televizije, umesto svojih priča o navodnim „užasima“ u Alepu, postavili reklamu i profit od nje poslali kao pomoć stanovnicima, grad bi procvetao, dodao je Konašenkov.

Traktori čiste porušene zgrade u delu Alepa oslobođenom od terorista - Sputnik Srbija
Konašenkov: Međunarodne humanitarne organizacije ne isporučuju pomoć u Alep

„Zato bi bilo bolje da se veliki novac koji se troši na pripremu brojnih materijala, usmeri na pružanje prave pomoći onima kojima su ti izveštajima navodno posvećeni“, zaključio je on.

Ranije je Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio da je u Siriji humanitarna pomoć potrebna za 13 miliona ljudi, od kojih četiri miliona živi u opkoljenim i izolovanim područjima.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala