Bela kuća: Objavljivanje Trampovih poreskih prijava nelegalno

© AP Photo / Alex BrandonPredsednik SAD Donald Tramp govori na konferenciji Konzervativne političke akcije
Predsednik SAD Donald Tramp govori na konferenciji Konzervativne političke akcije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpuno je nezakonito da američka mreža Em-Es-En-Bi-Si ukrade i objavi poreske prijave predsednika Donalda Trampa, saopštila je Bela kuća.

U utorak je televizija Em-Es-En-Bi-Si objavila da je dobila poreski obrazac Trampa iz 2005. godine i zatim je objavila neke njegove delove tokom programa.

„Potpuno je nezakonito ukrasti i objaviti poreske prijave“, navodi se u saopštenju.

„Ovo i dalje može da bude deo plana neiskrenih medija, a predsednik će se fokusirati na svoj plan koji obuhvata poresku reformu koja je od koristi za sve Amerikance.“

​Bela kuća je dodala da je Tramp platio porez onoliko koliko je zakonski potrebno i istakla da je platio 38 miliona dolara na prihod od više od 150 miliona dolara pored ostalih poreza u 2005. godini, što je televizija potvrdila tokom svog emitovanja.

Tokom svoje predsedničke kampanje, Tramp je više puta odbio da otkrije podatke o svojim poreskim prijavama, što je pokrenulo spekulacije o brojnim poreskim olakšicama i rupama za bogate pojedince i velika preduzeća, koje bi mu omogućile da izbegne plaćanje poreza. Tramp je objasnio da njegove poreze na prihod proverava Unutrašnja poreska uprava SAD i stoga je bilo suviše rano da se podaci otkriju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala