„Fejsbuk“: Naši podaci ne mogu da se koriste za prismotru

© AFP 2023 / ROSLAN RAHMANVećina studija, nažalost, od strane pojedinaca ili samog Fejsbuka ne pokazuje dovoljno koliko je cenzure i kontrole nametnuto običnim korisnicima koji pokušavaju da koriste društvene mreže kao sredstvo za deljenje informacija
Većina studija, nažalost, od strane pojedinaca ili samog Fejsbuka ne pokazuje dovoljno koliko je cenzure i kontrole nametnuto običnim korisnicima koji pokušavaju da koriste društvene mreže kao sredstvo za deljenje informacija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Fejsbuk“ zabranila je programerima da ogromne količine podataka koje ta kompanija prikuplja o korisnicima koriste za prismotru.
Fejsbuk - Sputnik Srbija
Fejsbuk je sredstvo političkog pritiska

To uključuje i podatke kojima se prate aktivisti i demonstranti, prenosi AP.

Kompanija je danas saopštila da će postojeću politiku učiniti „eksplicitnom“, najavivši da je već preuzela poteze protiv programera koji su stvarali ili puštali u promet alate namenjena za prismotru.

Prošle jeseni, Američka unija za građanske slobode došla je u posed zapisa u kome se navodi da su „Fejsbuk“ i „Instagram“ pružali podatke o korisnicima kompaniji „Geofidija“, koja pravi proizvode za nadzor namenjene organima reda.

Unija navodi da u to vreme kompanija „Fejsbuk“ nije imala konkretnu javnu politiku kojom se programerima brani korišćenje podataka korisnika.

Nova zabrana navodi da će programeri morati da štite informacije koje dobiju od kompanije „Fejsbuk“ kako ne bi došlo do neovlašćenog korišćenja ili objavljivanja.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala