NATO obučava Ukrajince kako se suprotstaviti „ruskoj taktici“ (video)

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaObuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima
Obuka ukrajinskih vojnika prema NATO standardima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski vojnici, uhapšeni u Luganskoj Narodnoj Republici, predali su vlastima te samoproglašene republike na Donbasu snimke koji su napravljeni u centrima za obuku NATO-a na kojima se može čuti kako jedno lice na engleskom jeziku daje instrukcije „kako se suprotstaviti ruskoj taktici“, objavila je ruska televizija „REN TV“.

Pod „ruskom taktikom“ to lice podrazumeva lažno povlačenje ustanika, te savetuje ukrajinskim snagama da se u takvim slučajevima, umesto potere kreću tako da jedna jedinica štiti drugu.

Prethodno su vlasti LNR saopštili da su uhapsili diverzante osmog puka specijalnih snaga ukrajinske vojske, koji se sumnjiče da su odgovorni za ubistvo načelnika uprave Narodne milicije LNR Olega Anaščenko.

Pretpostavlja se i da su u pripremi napada bili uključeni i instruktori NATO-a u centrima za obuku na teritoriji Ukrajine, izjavio je ministar za nacionalnu bezbednost LNR Leonid Pasečnik.

On je dodao i da je jedan od uhapšenih priznao da su diverzante obučavali američki instruktori, koji su ih i opremili eksplozivnim napravama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala