Kremlj: Ne politizujte „Evroviziju“

© Sputnik / Ilja Pitaljev / Uđi u bazu fotografijaHram Hrista spasa u Moskvi
Hram Hrista spasa u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra da je apsolutno nedopustiva bilo kakva politizacija festivala „Evrovizija“, izjavio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
Julija Samojlova - Sputnik Srbija
Rusiju će na Evroviziji predstavljati Julija Samojlova

„Što se tiče politizacije ’Evrovizije‘ — ja bih se sigurno uzdržao od bilo kakvih komentara. Jasna je nesumnjiva želja da se izbegne svaka politizacija’Evrovizije‘, i mi smatramo da je to apsolutno nedopustivo iz perspektive razvoja ovog međunarodnog festivala“, odgovorio je Peskov na pitanje da li smatra da je „Evrovizija“ u poslednje vreme politizovani festival.

Odgovarajući na pitanje novinara da li smatra da je izbor pevačice Julije Samojlove za predstavnicu Rusije na „Evroviziji“ politička provokacija, pošto bi joj mogao biti zabranjen ulaz u Kijev, Peskov je odgovorio da „ne bi želeo da upotrebi takve reči kao što je provokacija“.

„To je izbor ruske televizije koja tamo šalje učesnika. Nema tu ničeg provokacionog“, naglasio je on.

On je dodao da je „Evrovizija“ međunarodni konkurs i da njegovi organizatori moraju da poštuju pravila njegove organizacije.

Ranije je savetnik ministra policije Ukrajine Anton Geraščenko izjavio da Juliju Samojlovu mogu da ne puste na Evroviziju.

„Ako Julija Samojlova ne bude javno podržavala aneksiju Krima i agresiju protiv Ukrajine, neće biti problema“, rekao je Geraščenko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala