U redovima DAEŠ-a 316 kosovskih Albanaca

© Fotolia / Oleg ZabielinTerorista DAEŠ-a
Terorista DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samoproglašeno Kosovo suočava se od 2012. godine sa povećanim učešćem građana na strani terorista u ratovima u Iraku i Siriji, zaključeno je na skupu „Albanci muslimani na Balkanu“, koji je održan u Prištini pod pokroviteljstvom Svetske islamske lige.
Pripadnici DAEŠ-a - Sputnik Srbija
Škola DAEŠ-a u kosovskim zatvorima

Prema zvaničnim podacima kosovskih bezbednosnih struktura, 316 Albanaca i islamista sa Kosova regrutovano je u redove DAEŠ-a (tzv. Islamske države), uz još 140 lica koja su ratovala u Iraku i Siriji.

Muftija samoproglašenog Kosova Naim Trnava rekao je da je Islamska zajednica Kosova čvrsto opredeljena da stvori uslove pune sigurnosti i mira na Kosovu, ali da su zabrinjavajući podaci o „izmanipulisanim vernicima“ koji su zbog neznanja otišli u navedene zemlje.

„Svedoci smo u poslednjih nekoliko godina da se religija zloupotrebljava za različite interese i da ljudi koji su izmanipulisani izazivaju sukobe i užasne zločine širom sveta“, naveo je Trnava.

On je dodao da građani samoproglašenog Kosova muslimanske veroispovesti „nisu ostali imuni“ na ekstremističku ideologiju. Trnava vidi razlog „zavođenja“ u povećanom broju lažnih propovednika vere, neobaveštenosti, siromaštvu i manipulisanosti.

 

Izvor: Srna

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala